De Coaches van CrossFit Purmerend


Kay – Owner & CrossFit L1 Trainer

CrossFit Purmerend Kay

Naast een studie tot Sociaal Psycholoog en Sport en Prestatie Psycholoog ben ik altijd actief geweest met diverse sporten. Met een brede basis van diverse sporten waaronder Honkbal, Basketball, Boksen en Fitness wist ik altijd mezelf tot het uiterste te brengen. Ik merkte echter al snel dat een doorsnee sportschool niet voor mij was weggelegd, ik zocht een grotere uitdaging en meer diversiteit.

Deze uitdaging vond ik bij CrossFit! De variatie in oefeningen, de hechte gemeenschap en steun die je ontvangt van je mede Crossfitters, de intensiteit en de uitdaging maakten voor mij van een sport een echte passie. Dit gevoel van gemeenschap komt zelfs terug tijdens de diverse toernooien waar ik aan meedoe, waar de nr. 1 net zo lang de anderen blijft aanmoedigen totdat de laatste over de eindstreep is.

Als trainer en sportpsycholoog blijf ik constant op zoek hoe ik mijn atleten kan stimuleren op mentaal niveau en fysiek niveau. Ik probeer mijn atleten dan ook naast een begeleiding tijdens het fysiek aspect van de trainingen ook te begeleiden met motivatie, doelen stellen en mentale hulpmiddelen die ervoor zorgen dat ze hun optimale vorm van functioneren ervaren.


Helen – Voedingsadvies

CrossFit Purmerend Helen

Samen met mijn man ben ik de trotse eigenaar van Strong n Healthy Purmerend, specialist in voedings- supplementen, fight gear en fitnessaccessories. Ik heb altijd een passie voor het vak gehad en merkte dat er te weinig begeleiding was. Strong n Healthy is daarom opgericht om mensen te helpen met goede producten en persoonlijk advies bij sport, krachttraining en voeding. Een mooie aanvulling voor het team van CrossFit Purmerend want goede voeding is minstens zo belangrijk als training! Zelf heb ik altijd aan bodybuilding gedaan en ben ik 4 jaar lang fitness instructrice geweest.

Er is een quote die ik graag even uit wil lichten: “Winners are not those who never fail, but those who never quit.”

Wees dus niet bang om fouten te maken, want daar leer je van. Met sport kijkt men heel veel naar elkaar en worden er altijd vergelijkingen gemaakt. Het gaat allemaal om presteren, maar presteren is niet alleen het winnen van een prijs of het gespierder of fitter zijn dan de ander. Iedereen die zijn uiterste best doet, is een winnaar.


Edwin – CrossFit L1 Trainer

CrossFit Purmerend Coach Edwin

Mijn naam is Edwin Havik, Crossfit level 1 trainer en Personal Trainer bij Crossfit Purmerend.

Het grootste deel van mijn leven ben ik fanatiek aan het sporten en heb ik mezelf ontwikkeld binnen diverse sporten zoals boksen, krachttraining en bootcamp. Dit begon in militaire dienst en is een grote hobby van mij gebleven. Na jaren fitness en conditietraining werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met mijn collega en goede vriend Bob Meerman heb ik een een aantal jaar bootcamples gegeven aan een leuke fanatieke groep sportfanaten.

Toch wilde ik meer en heb ik CrossFit ontdekt. Mijn persoonlijke voorkeur gaat hier dan ook naar uit omdat ik merk dat het veel all-rounder is. Het hele lichaam wordt aangesproken en de WOD’s zijn eindeloos verschillend. Ik ben van mening dat je voor een sterk, fysiek gezond en conditioneel goed lichaam echt de overweging kunt maken om te gaan CrossFitten. En het is voor iedereen uitdagend en interessant, wat je (sport)achtergrond ook is.

Het lesgeven en zien welke groei mensen doormaken motiveert mij enorm. Het geeft mij veel positieve energie welke ik terug laat komen in de lessen. Ik zie het als een mooie sportieve uitdaging en kan niet wachten om mensen sterker, fitter, gezonder en blijer te maken!


Bob – CrossFit L1 Trainer

CrossFit Purmerend Coach Bob

Vanaf mij 5e levensjaar ben ik altijd zeer fanatiek geweest met diverse sporten. Tot mijn 18e was dit voornamelijk voetbal, hierna ontdekte ik andere sporten zoals fitness, obstacle- en survivelruns. Sinds anderhalf jaar geef ik samen met mijn goede vriend Edwin Havik bootcamplessen. Dit heb ik als een zeer mooie en leerzame periode ervaren. Het enthousiasme van de groep gaf mij energie en heeft ervoor gezorgd dat ik naar elke training uitkeek. Als sporter vind ik een leuke en ontspannen sfeer erg belangrijk. Sporten is namelijk niet alleen lichamelijk, het mentale is zeker net zo belangrijk.

Ik ben altijd op zoek naar een uitdaging en een doel om voor te trainen. Fit worden is een doel op zich, fit blijven is echter de grootste uitdaging. Mijn uitdaging en doel heb ik gevonden in CrossFit. Deze vorm van sport is dusdanig divers dat niks te gek. CrossFit is toegankelijk voor iedereen die wil trainen met welk doel dan ook. In eerste instantie dacht ik dat CrossFit een individuele sport zou zijn, dit is echter niet het geval. Door de aanmoedigingen en hulp van mede CrossFitters merkte ik dat ik meer uit de trainingen haalde dan wanneer ik alleen zou trainen.

Het geeft mij enormn veel voldoening om mensen naar hun doel te zien werken en groeien. Het motiveert mij om hier een aandeel in te kunnen hebben. Ik ben ervan overtuigd dat dit de essentie is van CrossFit. Ik kan niet wachten om met veel enthousiasme aan de slag te gaan en ben zeer vereerd om onderdeel te zijn van het TEAM dat CrossFit Purmerend heet.


Max – CrossFit L1 Trainer & Endurance Coach

12249778_1669244926653881_5374650400016751972_n

Max van der Linde is sinds het begin van 2016 coach bij CrossFit Purmerend. Max is met Kay meeverhuisd toen die CrossFit Purmerend begon. Max is een Level 1 CrossFit Coach en ook nog eens gespecialiseerd in Pose Running. Mocht je vragen hebben over rennen dan is Max your go to guy! Max heeft nu meer dan vier jaar ervaring met CrossFit en heeft als atleet deelgenomen aan de finale van de Dutch Throwdown. Coachen en mensen beter maken is zijn passie, hij doet dit door enthousiasme, humor, kennis en motivatie met elkaar te combineren om uit iedereen het beste te kunnen halen.

Kijk ook eens op de website van Endurance Coach Max

endurance_coach_max_logo_kleinStefan – CrossFit L1 & Gymnastics Trainer

CrossFit Purmerend Coach Stefan

Als CrossFit & Gymnastics Trainer bij CrossFit Arnhem ben ik tevens ook regelmatig te vinden bij CrossFit Purmerend, om het team met al me passie en vaardigheden te ondersteunen waar nodig is.

Mijn passie voor sporten begon al vroeg ik was iemand die niet stil kon zitten. Door mijn vele jaren in de turnwereld heb ik een aardige basis heb opgebouwd waar ik veel profijt van heb binnen de CrossFit wereld en in het dagelijks leven. Toen ik bij defensie kwam werd die basis alleen maar groter door de sportlessen en de obstakel-runs binnen en buiten defensie.

Toen ik in 2012 met CrossFit in aanraking kwam ging er een nieuwe wereld voor me open. Weightlifting, Cardio en voor mij het belangrijkste Gymnastics alles word aangepakt bij CrossFit. Elke WOD is weer een nieuwe uitdaging om je zelf beter en sterker te maken. En dan heb ik het nog niet eens over de sfeer binnen de Crossfit wereld gehad.

Ik vind het super mooi om te zien als de mensen progressie maken, krijg ook vaak berichten dat ze eindelijk de pull ups/Toes to bar/Hand Stand Push Ups etc. kunnen en hoe enthousiast ze dan wel niet zijn, en dat is waar ik het voor doe. Mochten er vragen zijn of heb je problemen met Gymnastics dan wel andere dingen, hou je niet in en stel gerust je vragen!


Matthice – Intern

14344100_1783081011936938_3528014158583001196_n

Meet our intern Matthice! Onze eerste stagiair sinds we een erkend leerbedrijf zijn geworden. Matthice is 20 jaar, studeert aan Sportacademie Amsterdam. Zijn ambitie is om later bij de luchtmobiele brigade te gaan en hoopt komend jaar bij CrossFit Purmerend al veel tips op te kunnen doen om daar fysiek klaar voor te zijn!


Is CrossFit iets voor mij?

CrossFit Purmerend is er voor jou als je:

  • Klaar bent met de onpersoonlijke sportschool sfeer
  • Geen interesse meer hebt in saaie routines met apparaten
  • De beloftes over “goede” begeleiding zat bent
  • Opzoek bent naar een programma dat jouw sportprestaties verbetert
  • Vindt dat jouw huidige fitness programma je geen resultaat meer oplevert
  • Weer plezier wilt beleven in het sporten om je doelen te bereiken

Durf jij de uitdaging aan? Ben jij klaar voor verandering? Neem dan direct contact met ons op door op de button te klikken!

Contact

De eerste officiële CrossFit box in Purmerend